FAQ

FAQ

De oftest stillede spørgsmål om RPA

De oftest stillede spørgsmål om RPA

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til RPA

RPA betyder Robot Process Automation og dækker over udvikling af software robotter som kan opføre sig som mennesker i systemer og software programmer.

RPA er proces optimering, hvor der bygges digitale robotter til at udføre daglige opgaver. RPA er derfor en måde til optimering af processer, som kan spare mange ressourcer i organisationen.

Fordi RPA kan automatisere en arbejdsgang fra start til slut og derved frigøre dyrebar tid og ressourcer.
RPA kan fjerne menneskelige fejl og forøge produktiviteten i organisationen.
RPA er med andre ord en investering i din forretning som kan skabe bedre ROI (Return On Investment) end mange andre IT-tiltag.

RPA er hurtigt at udvikle og gevinsterne står klar til høstning så snart udviklingen er færdig. Før RPA-udviklingen kan begynde, skal der besluttes hvilke processer der skal automatiseres.  Til at udvikle RPA kan virksomheden bruge egne medarbejdere som trænes eller bruge en ekstern RPA samarbejdspartner, der er erfaring med at udvikle.

En typisk RPA-opgave tager omkring 1-5 dage at udvikle for en trænet RPA udvikler. Så snart at opgaven er sat i værk, er der minimal vedligeholdelse, medmindre at systemet eller applikationen ændrer design.

En RPA-implementering i samarbejde med Witrics er i gennemsnit realiseret indenfor 4 uger.

Det er let at komme i gang med RPA. Dog garanterer opstart af RPA ikke succes på den lange bane. Før du begynder, anbefales det at du søger inspiration i use cases og sparring.

Implementering af RPA er en langsigtet indsats, som betyder ændring både på det operationelle og kulturelle plan. Du vil få brug for et dygtigt hold, træning og de rigtige værktøjer. Dette er alt sammen noget vi kan hjælpe med. Derudover står vi klar til at hjælpe dig med at kortlægge og vælge de rigtige processer.

For at blive god til RPA kræver det interesse og tid. Der skal bruges tid på at læse om RPA og prøve det i praksis. Det kræver altså træning som med alt andet.

Det har vist sig for mange virksomheder at være en god investering at blive trænet i RPA. Træning giver et rigtig godt grundlag for at finde velegnede arbejdsgange til automatisering. Derudover hjælper træning til kreativitet ift. hvordan virksomheden kan drives endnu bedre.
Et kursus giver desuden de nødvendige kompetencer til RPA og skaber et større engagement hos kursisterne. F.eks. lærte en kursist med ingen RPA erfaring at bygge hendes egen robot til indregistrering af biler på et af vores kurser.

Processer som er kendetegnet ved at være repetitive, manuelle, regelbaserede og rutinepræget passer godt til at blive automatiseret.

UiPath er det førende software til at udvikle RPA. I UiPath bygger du dine software robotter via en drag and drop brugerflade.
UiPath giver dig redskaberne til let at komme i gang med administrative robotter.

En RPA konsulent er en konsulent, der har specialiseret sig i Robotics og Software robotter.
RPA konsulenten hjælper med at designe, udvikle, teste og implementere proces automatisering.

Du kan hyre en RPA konsulent på timebasis eller som fastansat.

RPA kan implementeres med få omkostninger sammenlignet med traditionel IT. Dette skyldes at der ikke kræves ændringer til it-systemer eller applikationer og RPA hurtigt kan implementeres.

Omkostninger til RPA indebærer udgifter til udvikling, licens, træning og drift.

Licensomkostningerne er afhængigt af hvilket værktøj der vælges og omfang af projekt. Derudover vil der være træning af medarbejdere og evt. konsulent hjælp.  I Danmark koster en RPA-konsulent mellem 1200-1800 i timen afhængig af erfaring.

Vores kunder oplever typisk at investeringen er tilbagebetalt inden for de første 5-11 måneder.

Derudover tilbyder vi også en RPA som service, hvor du blot betaler efter forbrug af robotten. Vi hjælper dig med at udvikle robotter til det, du gerne vil have automatiseret.
Vi står for alt vedligeholdelse og overvågning af robotten, så du behøver ikke investere tid i at forstå og bygge software robotter. Det eneste du skal gøre, er blot at fortælle vores erfarne proces konsulenter hvilke behov du har. Dernæst får du inspiration og gode idéer til, hvordan din virksomhed kan udnytte automatisering bedre.
Med denne service model, betaler du altså kun for forbrug og resultater. Du behøver samtidig ikke at bekymre dig om teknologien bagved.

Hvis man måler udelukkende på popularitet, er UiPath i skrivende stund det bedste værktøj til RPA.

Hvis du bruger Office 365 pakken og ønsker at automatisere heri som f.eks. Excel, Word og Sharepoint, så er Power Automate det bedste alternativ.

Mød vores team af RPA Konsulenter

Vi vil ledsage dig fra start til slut på din automatiseringsrejse, der spænder fra de indledende planlægningsfaser til implementering, finjustering og fortsat support.

Kontakt os

Kontakt os i dag for at se hvordan vi kan udvidde
din arbejdsstyrke med digital assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå aldrig glib af nye måder at automatisere din forretning på!

For at kunne tage kontakt til dig, gemmer vi dine indtastede oplysninger. Ved at klikke på Tilmeld-knappen nedenfor giver du samtykke til dette. Du har altid ret til at se dine data eller anmode om sletning ved at henvende dig til os. Se detaljer i vores brugerbetingelser.